.

Shtrihet në rrëzë të Malit të Gjallicës dhe në.

5K views Mjedisi yne-lokal olinuhi • 20. Aug 16, 2017 · Dasma shqiptare, zakonet dhe mistika e këtij riti, veçantitë në krahinat e ndryshme.

.

Feb 15, 2021 · Skrapari, historia, kultura, turizmi.

. wikipedia. -Byrek me oriz (mbushja bëhet me oriz të zier si pilaf i trashë).

.

39 Gjuha, kultura dhe zakonet e serbëve në Malin e Zi Pse harresa është mëkat,Мr Мillorad 4 TURA. Është qendra e Qarkut Kukës. Oct 25, 2022 · që nuk venitet kurrë.

Është dalluar edhe për zhvillimin e artizanatit. Historia rreth origjinës së tyre, traditat e zakonet e tyre, mënyra e gatimit të gjitha këto e shtyjnë turistin të vizitoj këtë rreth dhe ta vlersojë atë.

Oct 25, 2022 · Plot 95 vjet histori.

Oct 6, 2013 · Kuzhina tradicionale: Gatimet tradicionale për qytetin e Durrësit janë: -Byrek me presh dhe qumësht (mbushja përgatitet me presh të fërguar, qumësht, vezë, piper dhe djath).

Ky është një aspekt i veçantë i këtyre zakoneve, pasi në krahina të ndryshme zija mbahet më shumë për të renë e jo për të vjetrin. .

Ajo ka karakteristikat e saja të veçanta me të cilat dallohet nga rrethet tjera. .

Mar 6, 2016 · Lumës dhe Malziut pasi është më e pasur, më e larmishme dhe më figurante.
Jul 25, 2020 · Dibra si vend i vjetër ka dhe traditën e vjetër të saj, e cila mund të themi se në mënyrë fanatike ruhet edhe sot.
1 Kryetarët e Bashkisë ndër vite 7 Sporti 8 Referime 9 Lidhje të jashtme 10.

.

traditat dhe zakonet shkodrane Eva Kajushi • 49.

. May 16, 2016 · Projekt :Traditat dhe zakonet te Shqiperise se Veriut Legjenda,Fjale te urta,Kenge te Krahines Krenare ngrihet mbi Bunën e gjanë e mbi qytetin e Shkodrës. Merren petalet e trendafilit dhe e vendosin.

Oct 6, 2013 · Kuzhina tradicionale: Gatimet tradicionale për qytetin e Durrësit janë: -Byrek me presh dhe qumësht (mbushja përgatitet me presh të fërguar, qumësht, vezë, piper dhe djath). Ka nje kulture shume te zhvilluar dhe te pasur dhe te veçante nga. . . Shqipëria është e njohur për një traditë tepër të pasur të artizanatit me vlera të çmuara, të krijuar prej shekujsh nga mjeshtrat popullorë, në çdo.

.

Veshjet. i tëri i rrethuar me armiq kalimtarë,që në çdo çast donin ta gllabëronin,tía.

5K views Mjedisi yne-lokal olinuhi • 20.

Jul 6, 2020 · Edhe pse ka pasë ndikime të kulturave tjera, dibranët akoma i rruajnë zakonet e vjetra, këngët e tyre të vjetra, lojrat, veshjen dhe të gjithë simbolet tjera etnografike.

Traditat e Dibres.

.

-Mëlçi pule me petë ose tuçmaç (petët e përgatitura me miell, vezë, ujë e kripë.